Loading...
Give your little one two dice. One with numbers and one with coloured dots on each side. Let them roll both dice. Get the colour and put the correct number of beads on the correct coloured pipe cleaner. A great activity to work on counting, colour recognition, matching and fine motor abilities Have fun! #littlediamondsot #occupationaltherapist #occupationaltherapy #paediatrics #paedot #childdevelopment #children #otsofinstagram #OT #counting #colourrecognition #inhandmanipulation #fingerfun #fingerstrength #visualmotor #visualprocessingskills #handstrenthening #dexterity #threading #learning #teaching #prewritingskills #boostingskills #makinglearningfun Instagram Photos | videos | post

Give your little one two dice. One with numbers and one with coloured dots on each side. Let them roll both dice. Get the colour and put the correct number of beads on the correct coloured pipe cleaner. A great activity to work on counting, colour recognition, matching and fine motor abilities Have fun!

15 likes - 0 comments
I love how quickly our clever 🧠 little guy figured out how to make stamp impressions in the play doh. And what better way to follow up train stamping, than with some Polar Express πŸš‚ and snuggles? β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
#easyliketuesdaymorning #playdoh #stampplay #sensoryplay #prewritingskills #toddleractivity #toddlerplay #preschool #familychildcare #playmatters #playideas #playbasedlearning #earlylearning #reggioemilia #eyfs #earlychildhood #kidbloggersofig #totschool #momtogs #momblog #unitedinmotherhood Instagram Photos | videos | post

I love how quickly our clever 🧠 little guy figured out how to make stamp impressions in the play doh. And what better way to follow up train stamping, than with some Polar Express πŸš‚ and snuggles? β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”

18 likes - 2 comments
Busy Book Pemadam Kebakaran
110.000

Saatnya bermain peran! 😍😍😍 I’am A Brave Fire Fighter atau Aku Pemadam Kebakaran Yang Pemberani. Busy Book ini akan mengajak ananda berimajinasi sebagai seorang pemadam kebakaran.

Apa saja sih yang dilakukan seorang pemadam? Alat-alat apa saja yang mereka gunakan? Woohh, pakaian saat bertugas juga berbeda-beda lhoo!! Yuk kita cari tau!! Semua lengkap ada di Busy Book seri pengenalan profesi. 
Selain bercerita, Bunda juga bisa melakukan aktifitas bermain dengan Busy Book ini.

Pokoknya benar-benar membuat anak sibuk deh! 
#mainanedukasi #mainananakislami #mainanislami #pauddirumah #islamicparenting #busybagelhana #busybag #busybook #mybusybookelhana #littlemuslimbusybag #littleexplorer #mainananak #homeschoolingmuslim #homeeducation #prewritingskills #islamicboardgame #busybookfirefighter Instagram Photos | videos | post

Busy Book Pemadam Kebakaran 110.000 Saatnya bermain peran! 😍😍😍 I’am A Brave Fire Fighter atau Aku Pemadam Kebakaran Yang Pemberani. Busy Book ini akan mengajak ananda berimajinasi sebagai seorang pemadam kebakaran. Apa saja sih yang dilakukan seorang pemadam? Alat-alat apa saja yang mereka gunakan? Woohh, pakaian saat bertugas juga berbeda-beda lhoo!! Yuk kita cari tau!! Semua lengkap ada di Busy Book seri pengenalan profesi. Selain bercerita, Bunda juga bisa melakukan aktifitas bermain dengan Busy Book ini. Pokoknya benar-benar membuat anak sibuk deh!

4 likes - 0 comments
Puzzle Angka ❀

Happy deh kalo udah bikin sesuatu buat kegiatan Alma kemudian disambut dengan gembira jadi goals-nya dapet 😍

seperti hari ini, sengaja banget pengen kenalin angka tapi ga gitu-gitu aja metodenya. akhirnya diriku membuat puzzle ini haha dengan kekuatan jari jemari jadilahhh 😍😍😍
.
yang paling happy ketika Alma antusias sekali mainnya. sambil pakai cerita, Kali ini Alma bilang itu telur2 yang harus dimasukkan kedalam rumahnya, lalu Alma cocokkan angka2nya. setelah cocok, telurnya Alma bawa untuk dibuat telur dadar 😁
. 
#almadina #almadinabelajardirumah #homeschooling #paud #pauddirumah #mengenalangka #numbers #learningnumbers #prereading #prewriting #prereadingactivity #prereadingskills #prewritingactivity #prewritingskills #pramenulis #pramembaca #kids #kidsactivities #kidsplay #toddler #toddlerplay #toddleactivities Instagram Photos | videos | post

Puzzle Angka ❀ Happy deh kalo udah bikin sesuatu buat kegiatan Alma kemudian disambut dengan gembira jadi goals-nya dapet 😍 seperti hari ini, sengaja banget pengen kenalin angka tapi ga gitu-gitu aja metodenya. akhirnya diriku membuat puzzle ini haha dengan kekuatan jari jemari jadilahhh 😍😍😍 . yang paling happy ketika Alma antusias sekali mainnya. sambil pakai cerita, Kali ini Alma bilang itu telur2 yang harus dimasukkan kedalam rumahnya, lalu Alma cocokkan angka2nya. setelah cocok, telurnya Alma bawa untuk dibuat telur dadar 😁 .

12 likes - 0 comments
Today First Activity βœ‚

Hari ini Mami membuat DIY Puzzle angka dari kardus bekas, nah selagi Mami gunting2 dan bentuk pola Alma minta juga gunting2. yaudah sambil nunggu belajar dan bermain hari ini dimulai Alma menggunting pola dulu, ada segitiga, persegi dan lingkaran. sudah Ada kemajuan heehe, sudah bisa menggunting sesuai pola walaupun masih ga rapih. yakaliii anak 2 tahun guntingnya udah rapih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#almadina #almadinabelajardirumah #homeschooling #paud #pauddirumah #scissoring #scissoringactivity #menggunting #mengguntingpola #shapes #learningshapes #bentuk #mengenalbentuk #prewritingactivity #prewritingskills #prewriting #pramenulis #kids #kidsactivities #kidsplay #toddler #toddlerplay #toddleactivities #happytueaday Instagram Photos | videos | post

Today First Activity βœ‚ Hari ini Mami membuat DIY Puzzle angka dari kardus bekas, nah selagi Mami gunting2 dan bentuk pola Alma minta juga gunting2. yaudah sambil nunggu belajar dan bermain hari ini dimulai Alma menggunting pola dulu, ada segitiga, persegi dan lingkaran. sudah Ada kemajuan heehe, sudah bisa menggunting sesuai pola walaupun masih ga rapih. yakaliii anak 2 tahun guntingnya udah rapih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ .

14 likes - 0 comments
Vertical drawing is so important #preschool #prewriting #prewritingskills #lmpreschooladventures Instagram Photos | videos | post

Vertical drawing is so important

2 likes - 0 comments
#montessorimonday 
The sandpaper letter is a Montessori language material that helps the child to learn the sound of the alphabet and also gain muscular memory of the shape of the letters. The salt tray on the other hand helps the child trace the sounds he has learnt on his own while allowing for the same tactile and sensorial experience as the sand paper letters.

#montessorimonday 
#Sandpaperletters
#Salttray
#Letters
#Sounds
#prewritingskills
#tracing
#Tactiledevlopement
#Sensorialdevelopment
#Springlakeschool 
#Partnersinparenting
#PreschoolinVI
#DaycareinLekki 
#AfterschoolinOniru 
#Learn
#Explore
#Grow Instagram Photos | videos | post

The sandpaper letter is a Montessori language material that helps the child to learn the sound of the alphabet and also gain muscular memory of the shape of the letters. The salt tray on the other hand helps the child trace the sounds he has learnt on his own while allowing for the same tactile and sensorial experience as the sand paper letters.

23 likes - 1 comments
Pertama kalinya menghubungkan titik... Dot to dot.
 krn dia suka pada binatang jdi saya bikinkan workset binatang dengan makanannya/habitatnya.
Biarkan dia berproses, dan saya kudu terus bersabar dan menyemangatinya, hingga dia mau terus belajar dan belajar dengan hati yang senang. 
Disini Tidak hanya kakak yang belajar menulis,sayapun belajar menata hati ini agar bisa terus menyemangatinya, bisa terus bersabar, dll. Kita sama sama berproses, tidak ada yang bisa dengan cara instan tanpa berusaha terlebuh dahulu.

#prewritingskills 
#montessoriathomes 
#homeschooling
#belajarsamabunda 
#belajardirumah
#motheristheacherathome
#motorikkasarpadaanak 
#motorikhalus 
#diyworksetup Instagram Photos | videos | post

Pertama kalinya menghubungkan titik... Dot to dot. krn dia suka pada binatang jdi saya bikinkan workset binatang dengan makanannya/habitatnya. Biarkan dia berproses, dan saya kudu terus bersabar dan menyemangatinya, hingga dia mau terus belajar dan belajar dengan hati yang senang. Disini Tidak hanya kakak yang belajar menulis,sayapun belajar menata hati ini agar bisa terus menyemangatinya, bisa terus bersabar, dll. Kita sama sama berproses, tidak ada yang bisa dengan cara instan tanpa berusaha terlebuh dahulu.

9 likes - 2 comments
Shaving foam makes for fantastic messy play! The kids absolutely love the feeling of squishing it around the tray and as an added bonus it encourages plenty of great mark making and pre writing skills. Instagram Photos | videos | post

Shaving foam makes for fantastic messy play! The kids absolutely love the feeling of squishing it around the tray and as an added bonus it encourages plenty of great mark making and pre writing skills.

9 likes - 1 comments
Coin sorting colour
Membedakan wrna perak dan tembaga pada koin 500
Melatih sensori dengan media garam wrna biru, dan melatih motorik halus dengan mengambil coin menggunakan capitan kecil
#homeschooling #montessoriathomes
#motorikhalusanak 
#motorikkasarpadaanak 
#sensoriplay 
#prewritingskills #preeschool Instagram Photos | videos | post

Coin sorting colour Membedakan wrna perak dan tembaga pada koin 500 Melatih sensori dengan media garam wrna biru, dan melatih motorik halus dengan mengambil coin menggunakan capitan kecil

7 likes - 0 comments
Often children have poor handwriting skills due to a lack of in hand manipulation skills (the skill of picking up an item and being able to manipulate it). This is why it is so important to increase the fine motor materials and experiences in our classroom environments. Examples include lacing cards, Legos, clothespins, stringing beads, seeds & beans with tweezers, eye dropper art, geoboards, etc. All of these activities will help improve handwriting and fine motor skills! #iteachprek #prekinder #preschool #prek #preschoolteacher #prekindergarten #prewritingskills #finemotorskills #handwritingskills #boynefalls #boynefallspreschool #boynefallspublicschool #teachersofinstagram Instagram Photos | videos | post

Often children have poor handwriting skills due to a lack of in hand manipulation skills (the skill of picking up an item and being able to manipulate it). This is why it is so important to increase the fine motor materials and experiences in our classroom environments. Examples include lacing cards, Legos, clothespins, stringing beads, seeds & beans with tweezers, eye dropper art, geoboards, etc. All of these activities will help improve handwriting and fine motor skills!

14 likes - 0 comments
Scissoring βœ‚

Masih dalam rangka mengoptimalkan sensori halus Alma 😁 kalau membuat garis Alma sudah ga mau tok! tapi kalo menggunting she still excited 😍

tapi Mami kok belum tega ya kasih Alma garis zigzag πŸ˜‚ takutnya kalo dia ga bisa terus ga mau lagi gunting-gunting hahaha jadi Mami masih kasih garis lurus πŸ‘

Hari ini exercise-nya dilahap habis, semua digunting. termasuk kertas lain juga yang dia buat ada orang2annya digunting jugaa.

#almadina #almadinabelajardirumah #sensorik #sensorikanak #sensorihalus #finemotorskills #sensory #sensoryactivity #sensoryplay #scissor #scissoring #prewriting #prewritingskills #prewritingactivity #kids #kidsactivities #kidsplay #toddlerplay #toddler #toddleractivity #momlife #friday #fridayfun Instagram Photos | videos | post

Scissoring βœ‚ Masih dalam rangka mengoptimalkan sensori halus Alma 😁 kalau membuat garis Alma sudah ga mau tok! tapi kalo menggunting she still excited 😍 tapi Mami kok belum tega ya kasih Alma garis zigzag πŸ˜‚ takutnya kalo dia ga bisa terus ga mau lagi gunting-gunting hahaha jadi Mami masih kasih garis lurus πŸ‘ Hari ini exercise-nya dilahap habis, semua digunting. termasuk kertas lain juga yang dia buat ada orang2annya digunting jugaa.

21 likes - 0 comments
We are challenged from time to time about our play-based philosophy.

We are challenged from time to time about our play-based philosophy. "How are they going to ready for big school if we don't make them practice writing?" I see this question glaze over the eyes of some prospective families. This is how we get little hands ready to hold that pencil properly. This is how we get those muscles in fingers strong enough to apply proper pressure to paper. This is how we provide the opportunity to practice the eye-hand coordination needed for writing. Plus, it's really fun to use real tools!

15 likes - 1 comments
Sometimes our best intentions for the students is different than we planned. No matter, the play is still happening on their own terms. #finemotorskills #prewritingskills #beflexible #littlewonderspreschool Instagram Photos | videos | post

Sometimes our best intentions for the students is different than we planned. No matter, the play is still happening on their own terms.

7 likes - 5 comments
Check out these finger bulb crayons! Fun to stack, but most importantly, if you put your index finger in the middle, you automatically adopt a tripod grasp! Perfect for those littlies with a strong palmer grasp you can’t get away from! #occupationaltherapy #fingerbulbcrayons #tripodgrasp #markmaking #prewritingskills #finemotor #fun #play#paedsot #paediatrics Instagram Photos | videos | post

Check out these finger bulb crayons! Fun to stack, but most importantly, if you put your index finger in the middle, you automatically adopt a tripod grasp! Perfect for those littlies with a strong palmer grasp you can’t get away from!

20 likes - 0 comments
Give your little one two dice. One with numbers and one with coloured dots on each side. Let them roll both dice. Get the colour and put the correct number of beads on the correct coloured pipe cleaner. A great activity to work on counting, colour recognition, matching and fine motor abilities Have fun! #littlediamondsot #occupationaltherapist #occupationaltherapy #paediatrics #paedot #childdevelopment #children #otsofinstagram #OT #counting #colourrecognition #inhandmanipulation #fingerfun #fingerstrength #visualmotor #visualprocessingskills #handstrenthening #dexterity #threading #learning #teaching #prewritingskills #boostingskills #makinglearningfun Instagram Photos | videos | post

Give your little one two dice. One with numbers and one with coloured dots on each side. Let them roll both dice. Get the colour and put the correct number of beads on the correct coloured pipe cleaner. A great activity to work on counting, colour recognition, matching and fine motor abilities Have fun!

15 likes - 0 comments
I love how quickly our clever 🧠 little guy figured out how to make stamp impressions in the play doh. And what better way to follow up train stamping, than with some Polar Express πŸš‚ and snuggles? β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”
#easyliketuesdaymorning #playdoh #stampplay #sensoryplay #prewritingskills #toddleractivity #toddlerplay #preschool #familychildcare #playmatters #playideas #playbasedlearning #earlylearning #reggioemilia #eyfs #earlychildhood #kidbloggersofig #totschool #momtogs #momblog #unitedinmotherhood Instagram Photos | videos | post

I love how quickly our clever 🧠 little guy figured out how to make stamp impressions in the play doh. And what better way to follow up train stamping, than with some Polar Express πŸš‚ and snuggles? β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”β€”

18 likes - 2 comments
Busy Book Pemadam Kebakaran
110.000

Saatnya bermain peran! 😍😍😍 I’am A Brave Fire Fighter atau Aku Pemadam Kebakaran Yang Pemberani. Busy Book ini akan mengajak ananda berimajinasi sebagai seorang pemadam kebakaran.

Apa saja sih yang dilakukan seorang pemadam? Alat-alat apa saja yang mereka gunakan? Woohh, pakaian saat bertugas juga berbeda-beda lhoo!! Yuk kita cari tau!! Semua lengkap ada di Busy Book seri pengenalan profesi. 
Selain bercerita, Bunda juga bisa melakukan aktifitas bermain dengan Busy Book ini.

Pokoknya benar-benar membuat anak sibuk deh! 
#mainanedukasi #mainananakislami #mainanislami #pauddirumah #islamicparenting #busybagelhana #busybag #busybook #mybusybookelhana #littlemuslimbusybag #littleexplorer #mainananak #homeschoolingmuslim #homeeducation #prewritingskills #islamicboardgame #busybookfirefighter Instagram Photos | videos | post

Busy Book Pemadam Kebakaran 110.000 Saatnya bermain peran! 😍😍😍 I’am A Brave Fire Fighter atau Aku Pemadam Kebakaran Yang Pemberani. Busy Book ini akan mengajak ananda berimajinasi sebagai seorang pemadam kebakaran. Apa saja sih yang dilakukan seorang pemadam? Alat-alat apa saja yang mereka gunakan? Woohh, pakaian saat bertugas juga berbeda-beda lhoo!! Yuk kita cari tau!! Semua lengkap ada di Busy Book seri pengenalan profesi. Selain bercerita, Bunda juga bisa melakukan aktifitas bermain dengan Busy Book ini. Pokoknya benar-benar membuat anak sibuk deh!

4 likes - 0 comments
Puzzle Angka ❀

Happy deh kalo udah bikin sesuatu buat kegiatan Alma kemudian disambut dengan gembira jadi goals-nya dapet 😍

seperti hari ini, sengaja banget pengen kenalin angka tapi ga gitu-gitu aja metodenya. akhirnya diriku membuat puzzle ini haha dengan kekuatan jari jemari jadilahhh 😍😍😍
.
yang paling happy ketika Alma antusias sekali mainnya. sambil pakai cerita, Kali ini Alma bilang itu telur2 yang harus dimasukkan kedalam rumahnya, lalu Alma cocokkan angka2nya. setelah cocok, telurnya Alma bawa untuk dibuat telur dadar 😁
. 
#almadina #almadinabelajardirumah #homeschooling #paud #pauddirumah #mengenalangka #numbers #learningnumbers #prereading #prewriting #prereadingactivity #prereadingskills #prewritingactivity #prewritingskills #pramenulis #pramembaca #kids #kidsactivities #kidsplay #toddler #toddlerplay #toddleactivities Instagram Photos | videos | post

Puzzle Angka ❀ Happy deh kalo udah bikin sesuatu buat kegiatan Alma kemudian disambut dengan gembira jadi goals-nya dapet 😍 seperti hari ini, sengaja banget pengen kenalin angka tapi ga gitu-gitu aja metodenya. akhirnya diriku membuat puzzle ini haha dengan kekuatan jari jemari jadilahhh 😍😍😍 . yang paling happy ketika Alma antusias sekali mainnya. sambil pakai cerita, Kali ini Alma bilang itu telur2 yang harus dimasukkan kedalam rumahnya, lalu Alma cocokkan angka2nya. setelah cocok, telurnya Alma bawa untuk dibuat telur dadar 😁 .

12 likes - 0 comments
Today First Activity βœ‚

Hari ini Mami membuat DIY Puzzle angka dari kardus bekas, nah selagi Mami gunting2 dan bentuk pola Alma minta juga gunting2. yaudah sambil nunggu belajar dan bermain hari ini dimulai Alma menggunting pola dulu, ada segitiga, persegi dan lingkaran. sudah Ada kemajuan heehe, sudah bisa menggunting sesuai pola walaupun masih ga rapih. yakaliii anak 2 tahun guntingnya udah rapih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
#almadina #almadinabelajardirumah #homeschooling #paud #pauddirumah #scissoring #scissoringactivity #menggunting #mengguntingpola #shapes #learningshapes #bentuk #mengenalbentuk #prewritingactivity #prewritingskills #prewriting #pramenulis #kids #kidsactivities #kidsplay #toddler #toddlerplay #toddleactivities #happytueaday Instagram Photos | videos | post

Today First Activity βœ‚ Hari ini Mami membuat DIY Puzzle angka dari kardus bekas, nah selagi Mami gunting2 dan bentuk pola Alma minta juga gunting2. yaudah sambil nunggu belajar dan bermain hari ini dimulai Alma menggunting pola dulu, ada segitiga, persegi dan lingkaran. sudah Ada kemajuan heehe, sudah bisa menggunting sesuai pola walaupun masih ga rapih. yakaliii anak 2 tahun guntingnya udah rapih πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ .

14 likes - 0 comments
Vertical drawing is so important #preschool #prewriting #prewritingskills #lmpreschooladventures Instagram Photos | videos | post

Vertical drawing is so important

2 likes - 0 comments
#montessorimonday 
The sandpaper letter is a Montessori language material that helps the child to learn the sound of the alphabet and also gain muscular memory of the shape of the letters. The salt tray on the other hand helps the child trace the sounds he has learnt on his own while allowing for the same tactile and sensorial experience as the sand paper letters.

#montessorimonday 
#Sandpaperletters
#Salttray
#Letters
#Sounds
#prewritingskills
#tracing
#Tactiledevlopement
#Sensorialdevelopment
#Springlakeschool 
#Partnersinparenting
#PreschoolinVI
#DaycareinLekki 
#AfterschoolinOniru 
#Learn
#Explore
#Grow Instagram Photos | videos | post

The sandpaper letter is a Montessori language material that helps the child to learn the sound of the alphabet and also gain muscular memory of the shape of the letters. The salt tray on the other hand helps the child trace the sounds he has learnt on his own while allowing for the same tactile and sensorial experience as the sand paper letters.

23 likes - 1 comments
Pertama kalinya menghubungkan titik... Dot to dot.
 krn dia suka pada binatang jdi saya bikinkan workset binatang dengan makanannya/habitatnya.
Biarkan dia berproses, dan saya kudu terus bersabar dan menyemangatinya, hingga dia mau terus belajar dan belajar dengan hati yang senang. 
Disini Tidak hanya kakak yang belajar menulis,sayapun belajar menata hati ini agar bisa terus menyemangatinya, bisa terus bersabar, dll. Kita sama sama berproses, tidak ada yang bisa dengan cara instan tanpa berusaha terlebuh dahulu.

#prewritingskills 
#montessoriathomes 
#homeschooling
#belajarsamabunda 
#belajardirumah
#motheristheacherathome
#motorikkasarpadaanak 
#motorikhalus 
#diyworksetup Instagram Photos | videos | post

Pertama kalinya menghubungkan titik... Dot to dot. krn dia suka pada binatang jdi saya bikinkan workset binatang dengan makanannya/habitatnya. Biarkan dia berproses, dan saya kudu terus bersabar dan menyemangatinya, hingga dia mau terus belajar dan belajar dengan hati yang senang. Disini Tidak hanya kakak yang belajar menulis,sayapun belajar menata hati ini agar bisa terus menyemangatinya, bisa terus bersabar, dll. Kita sama sama berproses, tidak ada yang bisa dengan cara instan tanpa berusaha terlebuh dahulu.

9 likes - 2 comments
Shaving foam makes for fantastic messy play! The kids absolutely love the feeling of squishing it around the tray and as an added bonus it encourages plenty of great mark making and pre writing skills. Instagram Photos | videos | post

Shaving foam makes for fantastic messy play! The kids absolutely love the feeling of squishing it around the tray and as an added bonus it encourages plenty of great mark making and pre writing skills.

9 likes - 1 comments
Coin sorting colour
Membedakan wrna perak dan tembaga pada koin 500
Melatih sensori dengan media garam wrna biru, dan melatih motorik halus dengan mengambil coin menggunakan capitan kecil
#homeschooling #montessoriathomes
#motorikhalusanak 
#motorikkasarpadaanak 
#sensoriplay 
#prewritingskills #preeschool Instagram Photos | videos | post

Coin sorting colour Membedakan wrna perak dan tembaga pada koin 500 Melatih sensori dengan media garam wrna biru, dan melatih motorik halus dengan mengambil coin menggunakan capitan kecil

7 likes - 0 comments
Often children have poor handwriting skills due to a lack of in hand manipulation skills (the skill of picking up an item and being able to manipulate it). This is why it is so important to increase the fine motor materials and experiences in our classroom environments. Examples include lacing cards, Legos, clothespins, stringing beads, seeds & beans with tweezers, eye dropper art, geoboards, etc. All of these activities will help improve handwriting and fine motor skills! #iteachprek #prekinder #preschool #prek #preschoolteacher #prekindergarten #prewritingskills #finemotorskills #handwritingskills #boynefalls #boynefallspreschool #boynefallspublicschool #teachersofinstagram Instagram Photos | videos | post

Often children have poor handwriting skills due to a lack of in hand manipulation skills (the skill of picking up an item and being able to manipulate it). This is why it is so important to increase the fine motor materials and experiences in our classroom environments. Examples include lacing cards, Legos, clothespins, stringing beads, seeds & beans with tweezers, eye dropper art, geoboards, etc. All of these activities will help improve handwriting and fine motor skills!

14 likes - 0 comments
Scissoring βœ‚

Masih dalam rangka mengoptimalkan sensori halus Alma 😁 kalau membuat garis Alma sudah ga mau tok! tapi kalo menggunting she still excited 😍

tapi Mami kok belum tega ya kasih Alma garis zigzag πŸ˜‚ takutnya kalo dia ga bisa terus ga mau lagi gunting-gunting hahaha jadi Mami masih kasih garis lurus πŸ‘

Hari ini exercise-nya dilahap habis, semua digunting. termasuk kertas lain juga yang dia buat ada orang2annya digunting jugaa.

#almadina #almadinabelajardirumah #sensorik #sensorikanak #sensorihalus #finemotorskills #sensory #sensoryactivity #sensoryplay #scissor #scissoring #prewriting #prewritingskills #prewritingactivity #kids #kidsactivities #kidsplay #toddlerplay #toddler #toddleractivity #momlife #friday #fridayfun Instagram Photos | videos | post

Scissoring βœ‚ Masih dalam rangka mengoptimalkan sensori halus Alma 😁 kalau membuat garis Alma sudah ga mau tok! tapi kalo menggunting she still excited 😍 tapi Mami kok belum tega ya kasih Alma garis zigzag πŸ˜‚ takutnya kalo dia ga bisa terus ga mau lagi gunting-gunting hahaha jadi Mami masih kasih garis lurus πŸ‘ Hari ini exercise-nya dilahap habis, semua digunting. termasuk kertas lain juga yang dia buat ada orang2annya digunting jugaa.

21 likes - 0 comments
We are challenged from time to time about our play-based philosophy.

We are challenged from time to time about our play-based philosophy. "How are they going to ready for big school if we don't make them practice writing?" I see this question glaze over the eyes of some prospective families. This is how we get little hands ready to hold that pencil properly. This is how we get those muscles in fingers strong enough to apply proper pressure to paper. This is how we provide the opportunity to practice the eye-hand coordination needed for writing. Plus, it's really fun to use real tools!

15 likes - 1 comments
Sometimes our best intentions for the students is different than we planned. No matter, the play is still happening on their own terms. #finemotorskills #prewritingskills #beflexible #littlewonderspreschool Instagram Photos | videos | post

Sometimes our best intentions for the students is different than we planned. No matter, the play is still happening on their own terms.

7 likes - 5 comments
Check out these finger bulb crayons! Fun to stack, but most importantly, if you put your index finger in the middle, you automatically adopt a tripod grasp! Perfect for those littlies with a strong palmer grasp you can’t get away from! #occupationaltherapy #fingerbulbcrayons #tripodgrasp #markmaking #prewritingskills #finemotor #fun #play#paedsot #paediatrics Instagram Photos | videos | post

Check out these finger bulb crayons! Fun to stack, but most importantly, if you put your index finger in the middle, you automatically adopt a tripod grasp! Perfect for those littlies with a strong palmer grasp you can’t get away from!

20 likes - 0 comments